• Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

  11.000 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και ενοικίαση αυτοκινήτου μας κοστίζουν οι "άμισθες" υπηρεσίες της Α.Αλαμουντίν

  Σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» αφήνει πολλά ερωτήματα γύρω από την επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ - Αλαμουντίν στην Ελλάδα, επίσκεψη που έχει στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για ερωτήματα που σχετίζονται με το γεγονός ότι το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers επανέρχεται στην υπόθεση των Γλυπτών, ενώ επισημαίνεται ότι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποδέχεται εκπροσώπους του οίκου.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Doughty Street Chambers, στο οποίο και εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν την περασμένη Παρασκευή 9 του μηνός, «το 2011 η ελληνική κυβέρνηση αποτάνθηκε στον βρετανικό οίκο, ζητώντας τους νομική υποστήριξη για το θέμα. Ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο συνομίλησε η εφημερίδα «Αυγή», διαψεύδει τον νομικό οίκο, αποκαλύπτοντας πως «η επαφή του 2011 έγινε από ΜΚΟ της Αυστραλίας ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης.
  Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού με υπουργική απόφαση της 10ης Οκτωβρίου, αναρτημένης στο Διαύγεια, εγκρίνει το ποσό των 10.8885,50 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό για τις μετακινήσεις της κυρίας Κλούνεϊ και των υπολοίπων νομικών. «Προς το παρόν βλέπουμε ότι κοστίζουν οι άμισθες υπηρεσίες της της Αμάλ Αλαμουντίν», γράφει το άρθρο της εφημερίδας.
  Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εντάσσει στην αποστολή και τον Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, ο οποίος εμμένει στη διεκδίκηση επιστροφής των Γλυπτών δια της δικαστικής οδού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπόλοιπες διεθνείς επιτροπές διεκδίκησης αποτρέπουν, στην πλειοψηφία τους το ενδεχόμενο δικαστικής διαδικασίας.
  Το δημοσίευμα καταλήγει με το συμπέρασμα ότι η επιλογή νομικού γραφείου οφείλει να γίνει με διεθνή διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση. «Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σε κάθε περίπτωση για το ρόλο των τριών νομικών, το κόστος της επίσκεψης αλλά και το κόστος της ενδεχόμενης αλλαγής της στάσης της απέναντι  στο ζήτημα».
   defencenet.gr