• Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

  Δικογραφία σε βάρος 16χρονου Αλβανού για απειλές μέσω Facebook

  Δικογραφία σε βάρος 16χρονου που χρησιμοποίησε ξένο προφίλ στο Facebook προκειμένου να στείλει μήνυμα σε ανήλικη στο εξωτερικό «προειδοποιώντας» την ότι απειλείται η ζωή της από τον πραγματικό κάτοχο του προφίλ.
  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανήλικος 16χρονος υπήκοος Αλβανίας απέστειλε μήνυμα σε ανήλικη που διαβιεί στο εξωτερικό, μέσω της ιστοσελίδας Facebook, εν αγνοία του πραγματικού διαχειριστή του «προσωπικού προφίλ», που είναι άλλος ανήλικος 15χρονος υπήκοος Αλβανίας.
  Μέσω του μηνύματος αυτού ενημέρωσε την ανήλικη ότι δήθεν απειλείται η ζωή του από τον πραγματικό κάτοχο του «προσωπικού προφίλ».
  Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ύστερα από συνεργασία με την Υπηρεσία Ιντερπόλ των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος.
  Όπως διαπιστώθηκε, ανήκει σε 43χρονη υπήκοο Αλβανίας μητέρα του ανήλικου, από το προσωπικό προφίλ του οποίου εστάλη το απειλητικό μήνυμα, εν αγνοία του.
  Οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή του νομού Εύβοιας, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τ.Α. Χαλκίδας, ενώ ο 16χρονος αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.