• Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

  ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΌ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΈΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ.

  Δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης στον κόσμο που να σέβεται τον εαυτό του που να μην έχει ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες με την Αμφίπολη και τις ανακαλύψεις στον αρχαίο τάφο στο λόφο Καστά.Οι ανακοινώσεις που έγιναν την Πέμπτη μετά την αποκάλυψη όλου του ψηφιδωτού έδωσαν πρωτοσέλιδα σε πολλά ιντερνετικά και μη ΜΜΕ που διαβάζουν καθημερινά εκατομμύρια αναγνώστες.
  Από το γερμανικό Focus, μέχρι το αμερικανικό ABC και το NBC και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία η Περσεφόνη "ταξίδεψε" σε όλο τον κόσμο παρέα με τον Πλούτωνα και τον Ερμή.
  «Έκπληξη! Το μωσαϊκό της Αμφίπολης δείχνει μία θεά να πηγαίνει στον Άδη» γράφει το NBC News. Μάλιστα μετέδωσε και τις δηλώσεις που έκανε χθες η Κατερίνα Περιστέρη για να τονίσει ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιον πολύ μεγάλο.
  Το Discovery που λατρεύει τέτοιου είδους ειδήσεις την μετέδωσε αμέσως και έγραψε μεταξύ άλλων: «Αν και διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις που υπέθεταν ότι ο γενειοφόρος, δαφνοστεφής άνδρας που οδηγεί το άρμα μπορεί να ήταν ο ένοικος του τύμβου, τελικά η σκηνή της Αρπαγής δείχνει ότι ο άνδρας είναι ο Πλούτωνας, ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου, που απήγαγε την Περσεφόνη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία».
  Και το γνωστό σε όλους μας γερμανικό Focus, το οποίο συνήθως φιλοξενεί αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα υποκλίνεται στη νεα ανακάλυψη και αναδημοσιεύει εκτενές άρθρο για όσα έγιναν στην Αμφίπολη.