• Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

  Οι μικροομολογιούχοι τα θύματα του PSI ξεσπούν κατά των κλεφτών πολιτικών.

  Επιστολή-γροθιά με αποδέκτες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλαν οι μικροομολογιούχοι, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, στις 31 Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο, για ακόμη μία φορά, για εμπαιγμό στην πλάτη 15.000 ελληνικών οικογενειών.
  «31 Οκτωβρίου 2014... Ημέρα Αποταμίευσης... Εδώ γελάμε ή κλαίμε; Οι παλιότεροι θυμόμαστε τον κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την έκθεση που μας έβαζαν να γράψουμε στο σχολείο για την αποταμίευση. Το μάθαμε, λοιπόν, το μάθημά μας, αλλά δυστυχώς το πληρώσαμε ακριβά...» αναφέρουν στην επιστολή-κραυγή αγωνίας οι μικροομολογιούχοι.

  Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η τρίτη χρονιά που περιμένουν να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία που έγινε σε βάρος τους, με το “κούρεμα” του PSI, όπου καταστράφηκαν χιλιάδες Ελληνες που επένδυσαν τα χρήματά τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. «Είναι η τρίτη φορά που θα γιορτάσουμε την Ημέρα της Αποταμίευσης, την ημέρα που οι τράπεζες και το κράτος καλούν τους αφελείς πολίτες να φέρουν πίσω τα χρήματά τους στα ταμεία» αναφέρουν στη σχετική επιστολή.

  Σε αυτήν απευθύνονται στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας να αποκαταστήσει επιτέλους τη φονική αδικία που έγινε σε βάρος τους. «Κύριε Σαμαρά, δεν δώσατε λύση στο πρόβλημα, όπως υποσχεθήκατε στο Ζάππειο. Κύριε Βενιζέλο, ήσασταν ο υπουργός που έκανε την αισχρή διαπραγμάτευση, που συμπεριέλαβε τα φυσικά πρόσωπα στο “κούρεμα” των ομολόγων, ενώ παράλληλα υποσχεθήκατε την αποκατάσταση!» αναφέρουν στην επιστολή.

  Μάλιστα, για πολλοστή φορά οι μικροομολογιούχοι απευθύνουν έκκληση αγωνίας στον Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιώντας τον ότι «αν δεν αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στο κράτος, δεν θα πρέπει να περιμένετε να επιστρέψουν χρήματα στα ταμεία ή να αγοράσει κάποιος ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, μετά την κλοπή που έγινε σε ανυποψίαστους πολίτες», ενώ στο τέλος της επιστολής (την οποία υπογράφει ο Ι. Μαρινόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Ομολογιούχων) προειδοποιούν να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός τις δεσμεύσεις του, «πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου μας και πάνω από όλα Ελληνες πολίτες»!