• Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

  SPIEGEL: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

  Στη σκληρή τρομοκρατία με θύματα τα παιδιά της Παλαιστίνης («αυτά τα μικρά φίδια», όπως τα αποκάλεσε το καλοκαίρι γυναίκα βουλευτής του Ισραήλ), αναφέρεται το γνωστό περιοδικό “Spiegel” (που μόνο… αντισημιτικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί…). Ιδού:
  «Πέρυσι, περίπου 1.000 παιδιά Παλαιστινίων συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, συχνά χωρίς λόγο. Δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές μιλάνε για συστηματική κακοποίηση, που περιλαμβάνει φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και άλλα βασανιστήρια μετά από καταναγκαστικές ομολογίες, αλλά ο ισραηλινός στρατός παραμένει ακλόνητος σε αυτή την τακτική. Κάθε χρόνο 700 Παλαιστίνιοι ανήλικοι συλλαμβάνονται από τον ισραηλινό στρατό. Το 2013 ήταν περισσότεροι από 1.000. Οι πιο πολλοί κατηγορούνται ότι έριξαν πέτρες – σε οχήματα, σε στρατιώτες, σε εβραίους εποίκους. Σύμφωνα με την ισραηλινή στρατιωτική νομοθεσία που εφαρμόζεται στους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη, τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών θεωρούνται ποινικά υπόλογα για τις πράξεις τους. Ένα παιδί 12 ή 13 ετών μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μηνών για πετροπόλεμο. Εφέτος, η UNICEF κυκλοφόρησε μια έκθεση σχετικά με τους Παλαιστινίους ανηλίκους που βρίσκονται υπό στρατιωτική κράτηση. Περιγράφει σοβαρές παραβιάσεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
  «Οι παραβιάσεις φαίνεται ότι είναι ευρέως διαδεδομένες, συστηματικές και θεσμοθετημένες από την στιγμή της σύλληψης μέχρι τη δίωξη του παιδιού και την ενδεχόμενη καταδίκη και επιβολή της ποινής», γράφει η έκθεση.
  Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναφέρονται στην έκθεση περιλαμβάνουν άσκηση σωματικής βίας, απομόνωση, στέρηση ύπνου, κάθε είδους εκφοβισμούς και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και σεξουαλική βία.
  Ο 14χρονος Μαχμούντ αφηγείται στο Spiegel την περιπέτειά του στα χέρια Ισραηλινών στρατιωτών. Τον συνέλαβαν, τον χαστούκισαν, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και του κάλυψαν τα μάτια.
  Τον οδήγησαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου ένας γιατρός τον ρώτησε αν έχει αλλεργίες και ασθένειες, και μετά του έδωσαν νερό αλλά όχι φαγητό. Πέρασε την νύχτα δεμένος, και τον ανάγκασαν να στέκεται όρθιος για να μην κοιμηθεί. Κάθε φορά που γλάρωνε, ένας στρατιώτης τον κλώτσαγε».
  (ΥΓ): Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πρώτος καθιέρωσε την ολοκληρωτική ποινική ευθύνη των παιδιών από 12 ετών και πάνω, όπως των ενηλίκων, ο «πατερούλης» Στάλιν…