• Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

  45χρονή Νιγηριανή εκτελούσε εικονικούς γάμους με λαθρομετανάστες για να νομιμοποιηθούν.

  «Αρχηγός» μια 45χρονη Νιγηριανή. «Νομιμοποιούσαν» αλλοδαπούς με όλες τις μεθόδους απάτης. 500 ευρώ η ταριφα.

  Έκαναν εικονικούς γάμους και αναγνώριζαν επίσης εικονικά εξώγαμα τέκνα. Χρυσές δουλειές δηλαδή. Αλλά δεν είχαν μεγάλη τύχη καθώς χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα.

  Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 33 ετών, τέσσερις γυναίκες ηλικίας 31,30, 22 και 20 ετών , δύο αλλοδαπούς υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, που ήταν η αρχηγός της σπείρας.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

  Τις ίδιες κατηγορίες, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις 4 εμπλεκόμενοι και ειδικότερα ένας 34χρονος Έλληνας και τρεις ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

  Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Αμαλιάδα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 45χρονη Νιγηριανή, μαζί με τον 28χρονο ομοεθνή της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας τα υπόλοιπα προαναφερθέντα έξι μέλη της σπείρας.

  Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.831 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα , έγγραφα και πιστοποιητικά που σχετίζονται με υποθέσεις παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών.

  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα, είχε ως ηγετικό στέλεχος την 45χρονη Νιγηριανή, η οποία σε συνεργασία τους 32 και 28 ετών ομοεθνείς της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Χώρα μας.

  Ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες (κυρίως Ρομά) και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν πατέρα του τέκνου τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 500 ευρώ.

  Οι υπόλοιπες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 31,22 και 20 ετών τελούσαν εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων με αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

  Από την προανάκριση, μέχρι στιγμής προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν τελέσει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων και δύο εικονικούς γάμους.

  Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών και την εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.

  eglimatikotita.gr