• Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

  Πολυμελής σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών πίσω από την άγρια δολοφονία 58χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας

  Είχαν δουλέψει στην ταβέρνα του θύματος και γνώριζαν πότε και πώς θα χτυπήσουν.
  Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου.

  Πολυμελής σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία 58χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας που έγινε πέρσι το Σεπτέμβρη, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
  Η Ασφάλεια Πολύγυρου Χαλκιδικής εξιχνίασε την ανθρωποκτονία -το κίνητρο της οποίας ήταν η ληστεία- συλλαμβάνοντας πέντε μέλη της σπείρας, ηλικίας από 35 έως 44 ετών.

  Επιπλέον, αναζητούνται ένας 24χρονος -που εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό- κι ένας ακόμη άγνωστος συνεργός.

  Είχαν δουλέψει στην ταβέρνα του θύματος και γνώριζαν πότε και πώς θα χτυπήσουν
  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα, η οποία -όπως επίσης ακόμη ένας εκ των συλληφθέντων- εργαζόταν εποχιακά στην ταβέρνα του άτυχου άνδρα και γνώριζε τις κινήσεις του 58χρονου, και τις μετέφερε στο δικό της περιβάλλον.
  Κυρίως δε -όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα- είχε πληροφορηθεί ότι το θύμα κρατούσε μεγάλο μέρος των εισπράξεών του σε χρηματοκιβώτιο εντός του διαμερίσματός του, το οποίο βρίσκεται πάνω από την ταβέρνα.

  Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου
  Η φριχτή δολοφονία έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013. Όπως ανέφερε -παρουσιάζοντας την υπόθεση- ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, ταξίαρχος Αριστοτέλης Μανωλάς, ο 58χρονος βρέθηκε νεκρός, φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του,
  ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα.

  Οι δράστες εκτιμάται ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επιχειρηματία για να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. 
  Τελικώς, οι κακοποιοί, αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, άρπαξαν 500 ευρώ και έφυγαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

  Οργανωμένη σπείρα που "ειδικεύεται" σε διαρρήξεις σπιτιών
  Ύστερα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των μελών της σπείρας κι έπειτα από επιχείρηση συνέλαβαν τους πέντε εξ αυτών.
  Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για καλά οργανωμένη σπείρα που δραστηριοποιείτο σε διαρρήξεις σπιτιών και εξοχικών. Όπως ανέφερε ο ταξίαρχος, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων εργαλείων κατασκευής κλειδιών.

  Ενδεικτικά, όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν μήτρες κλειδιών, μηχανισμοί κατασκευής κλειδιών, τμήματα κλειδαριών ασφάλειας, αυτοσχέδια διαρρηκτικά κλειδιά, σιδηροπρίονα, πένσες, παχύμετρα, σιδηρολοστοί, κόφτες, κατσαβίδια, φακοί κ.ά.

  Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, το οποίο χρησιμοποιούσε 44χρονος -εκ των συλληφθέντων- εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, παράνομο παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών, υπόθεση για την οποία γίνεται προανάκριση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  28/11/2014