• Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

    ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ έγκλημα στην Τουρκία: Απήγαγαν, μαχαίρωσαν 65 φορές και έθαψαν ζωντανό 16χρονο γιατί ερωτεύτηκε!

    Όλα έγιναν στην δυτική Τουρκία! Ένας έφηβος ερωτεύτηκε μια κοπελίτσα στην ηλικία του. Αλλά όπως φαίνεται είναι κακούργημα στην Τουρκία. Απήχθη, βασανίστηκε και έπειτα θάφτηκε ζωντανός από τους συγγενείς της νεαρής αγαπημένης του.
    Για έγκλημα τιμής έκανε λόγο ο πατέρας της συντρόφου του στην αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan. Η οικογένεια κατηγορεί τους εφήβους ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις και υποστήριξε ότι το αγόρι αρνήθηκε να παντρευτεί το κορίτσι. Ο νεαρός Τούρκος είχε εξαφανιστεί την περασμένη εβδομάδα και το πτώμα του ανακαλύφθηκε χθες μέσα σε ένα δάσος.Τον είχαν μαχαιρώσει 65 φορές προτού τον θάψουν ζωντανό, προκαλώντας του ασφυξία καθώς οι πνεύμονές του γέμισαν με χώμα, όπως αποκάλυψε η προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας.Το έγκλημα «αυτό έγινε για λόγους τιμής. Το έχω μετανιώσει. Δεν θα έπρεπε να φθάσω στο σημείο να κάνω κάτι τέτοιο» είπε ο πατέρας , όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Ο ίδιος ομολόγησε ότι ο 16χρονος ήταν ζωντανός και μιλούσε μέχρι τη στιγμή που τον έθαψαν.
    Ο πατέρας του κοριτσιού και ο αδελφός της έχουν συλληφθεί. Στην Τουρκία οι «φόνοι τιμής» είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει εκλείψει αν και συνήθως τα θύματα τέτοιους είδους εγκλημάτων είναι γυναίκες, που κατηγορούνται για «ανήθικες» πράξεις.