• Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

  Ερίζουν τα κτήνη στην Αμερική για το ποιός σκότωσε τον πράκτορα τους Μπιν Λάντεν.

  Η κόντρα άρχισε με αφορμή συνέντευξη του απόστρατου Ρόμπερτ Ο'Νιλ στην εφημερίδα Washington Post, όπου ισχυρίζεται πως αυτός έριξε τη θανατηφόρα βολή.
  Η αφήγηση του 38χρονου Ο'Νιλ αντιφάσκει με αυτή του επίσης απόστρατου Ματ Μπισονέτ, ο οποίος το 2012, σε βιβλίο που δημοσίευσε, δήλωσε πως ήταν ο άνθρωπος που εκτέλεσε τον Μπιν Λάντεν.
  Η κίνηση του Ο'Νιλ φαίνεται πως έχει προκαλέσει την οργή πρώην συναδέλφων και συμπολεμιστών του, με δεδομένο ότι οι Seals συνήθως να ακολουθούν ένα κώδικα σιωπής, που τους απαγορεύει να αναφέρονται δημόσια στα επιτεύγματά τους.
  Ο Ο'Νιλ σχεδίαζε να αποκαλύψει την ταυτότητά του σε μια πολυαναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξη, όμως ιστότοπος που ελέγχεται από πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων τον πρόλαβε και «έβγαλε» το όνομά του, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφασή του να διεκδικήσει τα εύσημα για το θάνατο του αρχηγού της αλ-Κάιντα.

  Υπενθυμίζεται πως ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 2011 κατά τη διάρκεια επιδρομής ομάδας Seals στο καταφύγιό του στην πόλη Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.
  Πηγή