• Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

  Κανέλλη σε παροξυσμό: οι κραυγές της με κλειστό μικρόφωνο αντηχούσαν μέχρι το καφενείο της Βουλής!

  Για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην άμεση αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας από τη κυβέρνηση, από τον προστάτη της κομμουνίστριας βουλευτού της Εκάλης και της εγκληματικής οργάνωσης του ΚΚΕ, Αντώνη Σαμαρά, παρατίθενται παρακάτω τα πρακτικά της Βουλής από την εν λόγω συνεδρίαση.
  Αξίζει να επισημάνουμε πως από την αρχή της συζήτησης οι κραυγές της βουλευτού του ΚΚΕ ακούγονταν μέχρι το καφενείο της Βουλής, παρά το γεγονός πως το μικρόφωνό της ήταν κλειστό! Τούτο αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας το παραλήρημα της μπολσεβίκας, η οποία απαίτησε και έλαβε την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου.
  Οι διάλογοι που ακολουθούν, είναι από τα πρακτικά της Βουλής.
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να  γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Παρακαλώ;
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου. Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ! Σας παρακαλώ!
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εργάζομαι καθημερινά για την ελληνική νεολαία.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν αφήνω να αλληλοϋποστηριχτείτε.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ! Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε!
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν δεν ντρέπεστε!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εσείς διακόπτετε και δεν έχετε το σεβασμό να ακούσετε την απάντηση.
  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεστε! Σα δεν ντρέπεστε!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εγώ να ντρέπομαι; Εσείς! Ορίστε μας! Και εσείς, κύριε Υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορούμε να κάνουμε για ένα τρίλεπτο ένα διάλογο; Πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε συνέχεια αναφορές;
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, όταν μου λέει ότι κόβομαι στις εξετάσεις.

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Την είδα. Ήθελε να αποχωρήσει. Μπορούσε να αποχωρήσει. Δικαίωμά της. Αν και δεν υπήρχε σεβασμός.
  Πηγή