• Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

  Ανακάλυψαν (λένε) τον Δούρειο Ιππο, οι Τούρκοι στην Αρχαία Τροία.

  Μια τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, και ίσως μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ανθρωπότητας, υποστηρίζουν ότι έκαναν δύο καθηγητές Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Βοστόνης, οι οποίοι ηγούνται μίας ομάδας Τούρκων αρχαιολόγων. Η Κριστίν Μόρις και ο Κρις Γουίλσον υποστηρίζουν ότι βρήκαν κομμάτια του μυθικού Δούρειου Ιππου,  δηλώνοντας μάλιστα ότι τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης τους δίνουν «υψηλά ποσοστά πιθανοτήτων» να είναι πράγματι μέρη του ομηρικού ξύλινου αλόγου που έφτιαξαν οι Ελληνες για να μπορέσουν να εισβάλουν στην Τροία!

  Ανασκαφές

  Οι ανασκαφές από τη συγκεκριμένη ομάδα που εκτελούνται εδώ και καιρό στον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Τροίας, στον λόφο του Χισαρλίκ, έφεραν πρόσφατα στο φως μια μεγάλη  κατασκευή από ξύλινα μαδέρια μήκους έως και 15 μέτρων, τα οποία αρχικά ανήκαν σε πλοία, αλλά στη συνέχεια επανασυναρμολογήθηκαν, δημιουργώντας μια πρωτότυπη κατασκευή, που όμοιά της δεν είχαν ξαναδεί οι αρχαιολόγοι.
  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλα τα τεστ που έγιναν φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά τους. «Οι αναλύσεις δείχνουν ότι τα ξύλινα κομμάτια και τα υπόλοιπα ευρήματα χρονολογούνται περί τον 12ο και 11ο αιώνα προ Χριστού. Οι χρονολογίες αυτές συμπίπτουν με τις ημερομηνίες που διεξήχθη ο Τρωικός Πόλεμος, σύμφωνα με αρχαίους ιστορικούς, όπως ο Ερατοσθένης και ο Πρόκλος.

  Η συναρμολόγηση, επίσης, της συγκεκριμένης κατασκευής ταιριάζει με αντίστοιχες ιστορικές περιγραφές. Δεν θέλουμε να είμαστε υπεραισιόδοξοι, αλλά μάλλον βρήκαμε τον πραγματικό Δούρειο Ιππο!» δηλώνουν με φανερό ενθουσιασμό. Πολύ κοντά στο σημείο της σπουδαίας ανακάλυψης βρέθηκε και μια μπρούτζινη επιγραφή με έντονα σημεία φθοράς, που φαίνεται ότι και αυτή επιβεβαιώνει την ιστορική ανακάλυψη. Στην επιγραφή αναγράφεται: «Οι Ελληνες το αφιερώνουν στην Αθηνά για την επιστροφή τους στην πατρίδα». Ας σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη επιγραφή αναφέρει ο Ελληνας επικός ποιητής Κόιντος Σμυρναίος στο έργο του «Τα μεθ' Ομηρον».
  Πάντως, τα απομεινάρια της μυθικής πολεμικής μηχανής έχουν μεταφερθεί ήδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, όπου θα εκτεθούν πολύ σύντομα στο πλαίσιο μεγαλειώδους έκθεσης.