• Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

  Εισβολή ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εξέγερση κρατουμένων στο νοσοκομείο - Τρείς τραυματίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι

  Περίπου 25 κρατούμενοι έφτασαν μέχρι το θυρωρείο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Η εισβολή ΕΚΑΜ και ΜΑΤ έγινε με εντολή του εισαγγελέα για να πειστούν να επιστρέψουν στα κελιά τους αφού τους γίνει σωματικός έλεγχος. Οι κρατούμενοι πείστηκαν και αυτή την ώρα γίνεται ο έλεγχος και επιστρέφουν στα κελιά τους.  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


  Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής κρατουμένου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές. Όταν έγινε αντιληπτή κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη. Αυτό πυροδότησε ένταση με αποτέλεσμα γεωργιανοί κρατοούμενοι να προκαλέσουν ζημιές στο αρχιφυλακείο.


  Την στιγμή της έντασης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλείδωσαν τις πόρτες που οδηγούν στο προαύλιο και μπήκαν στο ειδικό δωμάτιο ασφαλείας το οποίο έχει και αλεξίσφαιρα τζάμια. 

  Στην συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές. Επι τόπου βρίσκεται εισαγγελέας δυνάμεις των ΕΚΑΜ και δυνάμεις των ΜΑΤ με ειδικό διαπραγματευτή. Έδωσαν διορία λίγων λεπτών στους κρατούμενους και όταν αυτή εξέπνευσε, δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ έκαναν επέμβαση και αυτή την ώρα καλούν τους κρατούμενους να επιστρέψουν στους θαλάμους τους αφού όμως πρώτα τους επιτρέψουν να τους γίνει σωματικός έλεγχος για αιχμηρά αντικείμενα.  O πρόεδρος των Σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος, Σπύρος Καρακίτσος, περιγράφει στο Newsit πως ξεκίνησαν τα επεισόδια και πως εκτονόθηκε η κατάσταση. 

   

  Σε κάθε περίπτωση οι άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές όχι μόνο του Κορυδαλλού αλλά σε πολλά σωφρονιστικά καταστηματα της χώρας, ευνοούν τέτοιου είδους εξεγέρσεις όπως τονίζει και ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος. 

   

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

  Πηγή