• Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

  Πρόταση εισαγγελέα για Τσουκάτο: " Άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία (κακουργηματικού χαρακτήρα) και καταχραστής δημοσίου χρήματος.

  Τον Τσουκάτο τώρα στοχοποιήσαν οι απατεώνες του Πασοκ και της Νουδούλας λες και για λογαριασμό του έπαιρνε τις μίζες και όχι για το κόμμα των Σοσια-ληστών. Προσπαθούν να γλυτώσουν οι ίδιοι και έτσι θυσιάζουν ακόμα και τους στενούς συνεργάτες και φίλους τους. Απάνθρωπα κτήνη που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους χειρότερους τύραννους που εμφανίστηκαν κατά καιρούς στην ιστορία. 
  ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ την είδηση από το zougla.gr:

  Το εδώλιο δείχνει ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο, καθώς με πρότασή του για την υπόθεση της SIEMENS, τού καταλογίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία (κακουργηματικού χαρακτήρα) με την επιβαρυντική διάταξη του Ν1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου. Αν η πρόταση γίνει δεκτή από το συμβούλιο εφετών, ο Θόδωρος Τσουκάτος θα  βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης. 


  Ειδικότερα, στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται οι διαδρομές της μίζας από τα «μαύρα» ταμεία της 
  SIEMENS στη Γερμανία μέχρι τους τελικούς αποδέκτες στη χώρα μας προκειμένου να διασφαλιστεί η σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ. 

  Το deal αυτό, κατά την εκτίμηση του εισαγγελέα, ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον κατά 70 εκατ. ευρώ. 

  Σύμφωνα με την πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο Θόδωρος Τσουκάτος ήταν η «γέφυρα» στη διαδρομή της μίζας για δυο εμβάσματα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που εκτιμάται ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. 

  Επιπλέον, στη διαδρομή εμπλέκονται γνωστοί και φίλοι σε μια σειρά από τραπεζικές συναλλαγές με στόχο, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, να χαθούν τα ίχνη του «μαύρου» χρήματος.

  Τον Δεκέμβριο του 1998 διακινήθηκαν από «ύποπτο» λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρίας, δυο εμβάσματα ύψους ενός εκατ. γερμανικών μάρκων τα οποία, κατά τον εισαγγελέα, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη. 

  Ο κ. Μπρης εκτιμά ότι τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, έδωσε στον ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο Θόδωρος Τσουκάτος, που με τη σειρά του τα πήρε από το στενό του φίλο, Στέλιο Βίο «με τον οποίο ο Θ. Τσουκάτος και η σύζυγός του Πόπη Τσουκάτου διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις καθώς την είχε βοηθήσει κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών».

  Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η εισαγγελική πρόταση, το ποσό μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κ. Γενναίος «απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.  Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και σύμφωνα με την πρόταση, «παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο και τελικά κατέληξαν σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ».

  Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι «το έμβασμα του παραπάνω ποσού έγινε στα πλαίσια παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας SIEMENS ΑΕ σε υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν». Δηλαδή ο Θόδωρος Τσουκάτος φέρεται να βοήθησε στο λάδωμα για την «αμαρτωλή» σύμβαση. 

  Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την απαλλαγή των τριών παιδιών του ακόμη καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα ενώ δείχνει το εδώλιο και για τη σύζυγο του, Μάρθα.

  Ποιος είναι ο Θόδωρος Τσουκάτος

  Ο Θεόδωρος Τσουκάτος γεννήθηκε το 1952 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και σπούδασε στη φαρμακευτική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σαν φαρμακοποιός στο υπουργείο ναυτιλίας και ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

  Το 1978 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Δάφνης και το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.   Το 1996 έγινε προϊστάμενος του γραφείου του κοινωνικού διαλόγου του Κώστα Σημίτη και το 2000 εξελέγη βουλευτής επικρατείας. Μάλιστα, λόγω της στενής του σχέσης με τον πρώην Πρωθυπουργό έλαβε το προσωνύμιο «στρατηγός».

  Στις εκλογές του 2004 απέτυχε να επανεκλεγεί, ενώ το 2008 οι εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχε κατατεθεί σε λογαριασμό του ένα εκατομμύριο μάρκα, από την εταιρεία Siemens, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αρνήθηκε. Πρόσθεσε επίσης ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καταγγελία που δεν έχει αποδειχτεί.

  Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Χωριανοπούλου και έχει μια κόρη."