• Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

  Με κλήρωση Τούρκοι πολίτες στο νέο παλάτι του Ερντογάν, το οποίο κατά τον ίδιο είναι περιουσία όλων των Τούρκων!!

  Συναντήσεις με πολίτες της Τουρκίας, οι οποίοι θα προσκαλούνται μετά από κλήρωση, θα πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο νέο Προεδρικό Παλάτι, όπως ο ίδιος δήλωσε, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρον οι επικρίσεις εναντίον του.
  Ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από το Τουρκμενιστάν είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του ότι το νέο προεδρικό παλάτι στοίχισε 500 εκατομμύρια δολάρια και όχι 800 εκατομμύρια όπως κάποιοι έγραψαν.
  "Εντεκα χρόνια πρωθυπουργός εγώ δεν έμεινα στο πρωθυπουργική οικία. Μια μερίδα του Τύπου ασφαλώς δεν θέλει να το δει αυτή την πλευρά. Το προεδρικό παλάτι είναι μια ανάγκη και είναι περιουσία του έθνους. Η ποιότητα έχει κόστος", είπε.
  Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ως παράδειγμα και τον πρώην Πρόεδρο της Τουρκίας Τουργκού Οζάλ, ο οποίος επειδή είχε πάρει αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του  δέχτηκε σκληρή επίθεση από τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Όταν όμως ο Ντεμιρέλ έγινε πρόεδρος το χρησιμοποιούσε και εκείνος. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν και οι συζητήσεις για το παλάτι δεν είναι διαφορετικές. "Αυτό το κτίριο είναι μια ανάγκη για τη χώρα μας. Γι αυτό έγινε. Για να δεχτούμε τους ξένους επισκέπτες μας αναγκαζόμασταν να κλείσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν έμεινα στην πρωθυπουργική κατοικία επί 11 χρόνια. Ασφαλώς τα μέσα δεν θέλουν να δουν αυτή την πλευρά", είπε.
  Το παλάτι, πρόσθεσε, είναι ανοικτό και για το λαό. Για παράδειγμα, σκοπεύει, όπως είπε, να συναντά εκεί και τους κοινοτάρχες. Παρόμοιες συναντήσεις θα κάνει και με τους συμπολίτες του, οι οποίοι θα προσκαλούνται έπειτα από κλήρωση.
  "Δεν ασχολούμαι με τις επικρίσεις. Αν είμαστε μεγάλο κράτος πρέπει να σκεφτόμαστε και ως μεγάλοι. Ας λένε ό,τι θέλουν, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας", δήλωσε.
  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το νέο Σαράι (Σαράι στα τουρκικά σημαίνει παλάτι) έχει χίλια δωμάτια και έχει χτιστεί σε ένα λόφο έκτασης 150 τετραγωνικών μέτρων. Έχει γρανίτες και συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Σχολιάζεται ότι είναι μεγαλύτερο από το  Κρεμλίνο και το παλάτι των Βερσαλιών.
  Τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης αναφέρονται σε τι θα μπορούσε να γίνει με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για το Ακ Σαράι, όπως το αποκαλούν, παραπέμποντας στα αρχικά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ Parti. Λένε ότι θα μπορούσαν να χτιστούν 30 χιλιάδες σπίτια, 30 νοσοκομεία, 60 σχολεία. Ακόμη και ξένα μέσα ασχολήθηκαν με το κόστος του παλατιού και λένε ότι θα μπορούσε η Τουρκία να σταματήσει τον Έμπολα, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας μερικών χωρών όπως Συρία, Σουδάν, Κογκό, Σομαλίας. Θα μπορούσε να δώσει σε όλους στην Άγκυρα από 136 δολάρια, στην Κωνσταντινούπολη από 44 και σε όλη την Τουρκία από 8 δολάρια. Θα μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς 24,415 έμπειρων καθηγητών για ένα χρόνο.