• Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

  Ο Καμμένος θα στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

  Ο πρόεδρος του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες” Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας «μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας», όπως είπε, και προανήγγειλε επί της ουσίας μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα υπερβούν τις κόκκινες γραμμές που έχουν στα εθνικά θέματα.
  «Συζητήσεις κάτω από το τραπέζι δεν κάνουμε. Έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο», είπε.

  Ο κ. Καμμένος, 49 ετών, προερχόμενος από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας από την οποία διεγράφη με εντολή Σαμαρά το Νοέμβριο του 2011 διότι αρνήθηκε τότε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, επέκρινε έντονα «τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης», και επανέλαβε ότι όποιος δικός του βουλευτής συνδράμει με την ψήφο του την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, παρατείνοντας έτσι το βίο της κυβέρνησης ως το 2016, «θα αποκεφαλιστεί».

  «Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές της Ορθοδοξίας» είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του αντιμνημονιακού μετώπου.

  «Θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας, θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, θα κάνουμε συμμαχία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση», είπε, και επανέλαβε ότι δεν αναγνωρίζει τις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή διότι νοιώθει πως «οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί, άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή ούτε την έγκριση του λαού».

  Πηγή ΚΥΠΕ