• Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

    Κομπάνι: Οι απώλειες είναι βαρύτατες και για τις δύο πλευρές.

    Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι, κυρίως τζιχαντιστές, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εναντίον αυτής της κουρδικής πόλης στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.
    Τα αριθμητικά στοιχεία αναφέρουν πως τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη των αιματηρών συγκρούσεων μετρά η πλευρά των τζιχαντιστών. Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως τουλάχιστον 1013 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Κομπάνι από την έναρξη των επιχειρήσεων στις 16 Σεπτεμβρίου.
    Σύμφωνα με το OSDH, 609 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στο Κομπάνι, οι οποίες έχουν επίσης στοιχίσει την ζωή σε 363 μέλη των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και σε 24 άμαχους.

    Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι μάλλον μεγαλύτερος μια και στα σημερινά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.