• Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

  Bloomberg: Η τρόικα είναι εξοργισμένη με την ελληνική κυβέρνηση

  Τα δικά τους μηνύματα στην Αθήνα στέλνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών σ' αυτό το σκληρό μπρα ντε φερ που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες. 

  Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι του ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι εξοργισμένοι με την Αθήνα».

  Το πρακτορείο κάνει λόγο για «αδιέξοδο», λόγω του οποίου η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας θα έχει ολοκληρωθεί.

  «Η Αθήνα δεν κατάφερε να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρξε στο Eurogroup σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας» τονίζει το πρακτορείο.

  «Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης θα ανοιχτεί ο δρόμος για συμφωνία για τη γραμμή πίστωσης που θα αντικαταστήσει το τρέχον πρόγραμμα. Η αποτυχία θα άφηνε το πλέον καταχρεωμένο κράτος της Ευρώπης χωρίς οικονομική βοήθεια, καθώς το καταστατικό του ΔΝΤ δεν επιτρέπει την εκταμίευση πόρων για διάσωση κρατών που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους δώδεκα μήνες» εξηγεί το Bloomberg.
  Πηγή