• Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

  CNN: 800 τζιχαντιστές εκπαιδεύονται 211 μίλια νότια της Κύπρου

  Όπως μετέδωσε το CNN, δημοσιεύοντας και τον παραπάνω χάρτη, σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τζιχαντιστές. Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ πάνω από 800 φανατικοί ισλαμιστές εκπαιδεύουν νεοεισερχόμενους στο Ισλαμικό Κράτος σε δώδεκα στρατόπεδα στην πόλη Ντέρνα (Derna) στη Λιβύη.

  Η πόλη βρίσκεται στα χέρια τζιχαντιστών και η μαύρη σημαία του τρόμου και της θηριωδίας κυματίζει στα κεντρικά κτίρια της Ντέρνα, που βρίσκεται μόλις 211 ναυτικά μίλια από την Κρήτη. Το τοπικό στάδιο της πόλης έχει μετατραπεί σε κολαστήριο, αφού εκεί πραγματοποιούνται καθημερινά δημόσιες εκτελέσεις αντιφρονούντων, φέρνοντας στο μυαλό όλων τη Ράκα και την Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας που καθημερινά πνίγονται στο αίμα, τους δημόσιους αποκεφαλισμούς και τις σταυρώσεις σε κάθε γωνιά των πόλεων που τελούν υπό το ζυγό του Ισλαμικού Κράτους.
  Η Ντέρνα βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την Αίγυπτο και όπως επισημαίνει το CNN απέχει μόλις 211 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τυγχάνει να είναι τα νότια παράλια της Κρήτης.
  Πλέον, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, η απειλή της τζιχάντ που έχει κηρύξει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια και στις ευρωπαϊκές χώρες δεν προέρχεται μόνο εξ ανατολής, αλλά και από το Νότο, με τους τζιχαντιστές να εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια στις χώρες του Μαγκρέμπ και να επιχειρούν επέκταση του ISIS σε όλη την ακτογραμμή της βόρειας Αφρικής.
  Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ στα Green Mountains, στις παρυφές των οποίων βρίσκεται η Ντέρνα, εκπαιδεύονται οι τζιχαντιστές από τη βόρεια Αφρική.
  «Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’ οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», αναφέρει στο CNN ο Noman Benotman, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.