• Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

  Σε Offshore του Καρατζαφέρη έμβασμα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.Αίτημα της δικαιοσύνης προς τη Βουλή αν έχει δηλώσει στο πόθεν Έσχες το ποσό.

  Σαν βόμβα έπεσε η υπόθεση νέας μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα που μπήκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών καθώς μετά από έρευνα ενός έτους αποκαλύφθηκε οτι δυο επιχειρηματίες είχαν εισπράξει μίζα 5 εκ. ευρω, μέρος της οποίας έδωσαν σε τρεις πρώην στρατιωτικούς και άλλα άτομα τα οποία ερευνώνται.
  Στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News. Η μίζα αφορούσε την υπογραφή σύμβασης για την αγορά τεσσάρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000.
  Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας Eurocopter έναντι 61.741.925 ευρώ. Μεσάζοντες στην συμφωνία ήταν δυο επιχειρηματίες με εταιρείες την Premioum Properties και την Malwern.
  Tο Νοέμβριο του 2007 ένα έμβασμα ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, έφυγε από την εταιρία Premioum για να καταλήξει στην offshore Catalina International. Η δικαστική έρευνα και οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών της ελληνικής δικαιοσύνης με τρεις χώρες, έδειξαν ως δικαιούχους της offshore Catalina, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του Γιάννη.
  Tον Αύγουστο του 2008 άλλες 150.000 ευρω κατατίθενται στην Catalina και απο τη δεύτερη εταιρεία Malwern, δηλαδή η offshore που φαίνεται οτι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη έλαβε συνολικά 1.650.000 ευρώ.
  Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το κόμμα του οποίου ηγείται.
  "Σχετικά με την βασιμότητα και την έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, δηλώνω ότι αγνοώ τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και "έχουν γνώσιν οι φύλακες", είπε.
  Η δικαιοσύνη έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή να την ενημερώσει εάν ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την επίμαχη offshore, η οποία φέρεται ότι δέχεται τα έμβασμα του 1,6 εκατομμυρίων. Στην ίδια offshore φαίνεται ότι υπάρχει portofolio ύψους 26.000.000 ευρώ σε ακίνητα.