• Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

    Επαναφορά του 5ευρου στα νοσοκομεία ζητά το κουαρτέτο

    Την απαίτηση του κουαρτέτου των θεσμών για επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ως ένα από τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία, έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, αφού εκτίμησε ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Είπε επίσης, ότι το υπουργείο έχει να προτείνει σαφή ισοδύναμα ύψους 140 εκατ. ευρώ.
    Για τις εξετάσεις των ανασφάλιστων, ο ίδιος επισήμανε ότι το υπουργείο έχει πρόγραμμα για 60.000 άτομα και προσήλθαν μόνο 7.000 άτομα.

    Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε προ ημερών με τις δηλώσεις του περί σχεδίου για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και «τιμωρία» όσων δεν τις κάνουν και νοσήσουν, ο υπουργός σήμερα σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις εξετάσεις σε σχέση με τα νοσήλια για τον καρκίνο, ως κίνητρο και όχι ως τιμωρία. Πρόσθεσε δε ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.