• Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

  Στη Δαμασκό εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα,εκεί που κατέφυγαν χιλιάδες χριστιανοί μετά τις διώξεις από τους Ισλαμιστές.

  Κλίμα νίκης, ευφορίας, επικρατεί στη Συρία όπου γιόρτασαν όλοι οι Χριστιανοί την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Γέννηση του Θεανθρώπου. Στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό της Δαμασκού χοροστατούντος του αρχιεπικόπου Δαμασκού, Λούκα Κούρι, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία της Θείας Λειτουργίας.
   Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ μαζί με τη σύζυγό του Άσμα  πήγαν στην εκκλησία της Παναγίας στη Δαμασκό και παρακολούθησαν την χορωδία για τον ύμνο "Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν αθρώποις ευδοκία". 
   Αργότερα η πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα, επισκέφτηκε ορφανοτροφείο...
   Χιλιάδες Χριστιανοί γιορτάζουν σε ολόκληρη τη Συρία, σε κάθε πόλη της σε Χομς, Λαττάκεια, Χαλέπι, Ταρτούς, Σαφία, Καμισλί...
   Τα τελευταία πέντε χρόνια τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Χριστιανούς στη Συρία λόγω των θρησκευτικών διώξεων από τους ισλαμιστές του ISIS.
   "Νοιώθουμε ωραία, νοιώθω ασφάλεια χάρη στον Στρατό και στην Αστυνομία που η οικογένεια μου περπατά στους δρόμους με ασφάλεια" είπε ένας κάτοικος της Δαμασκού.
   "Τα πράγματα αλλάζουν και πιστεύω ότι αυτός ο χρόνος θα είναι καλύτερος για όλους μας" είπε ένας άλλος.
   Χιλιάδες Χριστιανοί βρήκαν καταφύγιο στη Δαμασκό από τις θρησκευτικές διώξεις σε άλλες πόλεις της χώρας που έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών.
   "Λυπάμαι αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά έχω ελπίδα για τη Συρία" είπε κάτοικος της Δαμασκού.
   "Είμαστε όλοι μαζί. Δεν με ενδιαφέρουν Σουνίτες, Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί" είπε μουσουλμάνος έμπορος
  "Το πιο σημαντικό είναι ότι γιορτάζουμε όλοι. Η Συρία θα ξαναγίνει όπως ήταν και εμείς θα γίνουμε αυτό που θέλουμε" τονίζουν με έμφαση...