• Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

  Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ένας από τους αδίστακτους ληστές με τα καλάσνικοφ!

  Ένας από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς, μέλος των «ληστών με τα καλάσνικοφ» που είχαν πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών, συνελήφθη την Κυριακή στα Καλύβια.
  Ο λόγος για τον 32χρονο Αλβανό Ερβίς Αραπάι, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
  Ο Αραπάι συμμετείχε στην επταμελή συμμορία Αλβανών που από τις αρχές του 2012 διάπραττε ληστείες σε τράπεζες, καταστήματα στην Αθήνα και την περιφέρεια.
  Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και άνοιγαν χωρίς ενδοιασμό πυρ εναντίον αστυνομικών σε περίπτωση καταδίωξής τους.
  Στις 17 Ιουλίου 2013 είχαν ανοίξει πυροβολήσει κατά ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στους Αμπελόκηπους, όπου επιχειρήθηκε έλεγχός τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό είχαν καταφέρει να διαφύγουν ύστερα από καταιγισμό πυρών εκατέρων.
  Ένα χρόνο νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2012 εισέβαλλαν σε χρυσοχοείο στο Άργος, όπου έσπασαν με βαριοπούλες την πρόσοψη του καταστήματος και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών όταν έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση περιοίκων.
  Ο 32χρονος Ερβίς Αραπάι καταζητούνταν εδώ και καιρό με τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής να καταφέρνουν να τον συλλάβουν την Κυριακή σε κρησφύγετό του στα Καλύβια.
  Σε βάρος του σχηματίσθηκε επιπλέον ποινική δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι κατά τη σύλληψη του επέδειξε πλαστό δελτίο άδειας ικανότητας οδήγησης και διαπιστώθηκε ότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων.
  ara2ara3